Desactivar Loader

Hidroteràpia. La dutxa seqüencial bitèrmica. Novetat al centre wellness del Club Esportiu Mediterrani.

Hidroteràpia. La dutxa seqüencial bitèrmica. Novetat al centre wellness del Club Esportiu Mediterrani.

La hidroteràpia és el procés terapèutic que consisteix en el tractament de tot el cos o d’algunes de les seves parts, amb aigua a temperatures variades. Pot contribuir a la curació de les malalties més diverses, a través de la pressió exercida sobre el cos i a través dels canvis de temperatura, els quals afecten al sistema nerviós i a la circulació sanguínia.

EFECTES TERAPÈUTICS DE LA DUTXA SEQÜENCIAL BITÈRMICA
La dutxa és la millor forma d’hidroteràpia, perquè al renovar-se sense cessar l’aigua que està en contacte amb el nostre cos, produeix la constant renovació dels estímuls mecànics i tèrmics. La dutxa seqüencial, es fa passar amb ràpids dolls d’aigua calenta i freda, començant sempre amb l’aigua calenta. Els efectes beneficiosos que obté el cos es divideixen en tres apartats:
a) Reacció nerviosa
b) Reacció circulatòria
c) Reacció tèrmica
REACCIÓ NERVIOSA, és una reacció de sensibilitat, que varia segons la temperatura de l’aigua. Amb l’aigua freda s’exciten en el seu major grau de sensibilitat perifèrica, especialment els vasos de superfície, el que fa que el sistema nerviós recobri i augmenti el to. El que fa que aquesta reacció sigui eminentment tònica. L’aigua calenta produeix al sistema nerviós, un efecte lleugerament sedant i tònic.
LA REACCIÓ CIRCULATÒRIA es concreta en produir segons la temperatura de l’aigua la vasoconstricció o la vasodilatació. En contacte amb l’aigua freda els vasos perifèrics es contrauen, empal·lideix la pell i el cor redueix els batecs,  augmentant la pressió arterial; passats uns instants, la pell s’enrogeix, la pressió arterial baixa i el cor accelera els seus batecs. Amb l’aigua calenta es produeixen els mateixos dos fenòmens, primer vasoconstricció amb hipertensió i posteriorment vasodilatació amb hipotensió, aquest últim més accentuat. Ideal per a persones amb sobrepès a causa de constant massatge de les zones afectades.
LA REACCIÓ TÈRMICA, amb l’aplicació de l’aigua freda, el cos a través de la sang força una distribució del flux de sanguini per reduir la pèrdua de calor. Amb aigua calenta, la defensa orgànica s’organitza per mitjà d’una vasodilatació perifèrica enèrgica i per transpiració.
Amb la qual cosa amb l’utilització de la dutxa seqüencial bitèrmica, s’assoleix la tonificació del sistema nerviós (efecte antiestrès), l’estimulació del sistema circulatori (millora del reg sanguini), un massatge general i localitzat i el tractament del dolor i recuperació accelerada de lesions.

Gaudeix d’aquests serveis saludables i de mols més sent soci del Club Esportiu Mediterrani
Comparteix-ho:

Tags: